COTXES DE FICCIÓ: GIL PUPIL·LA 8 i 10

AQUESTA ENTRADA comprèn els cotxes del vuitè i desè llibre de Gil Pupil·la, Les tres taques i L'home de les 2 rodes --al setè bàsicament només hi apareix el clàssic Dauphine, i l'entrada del novè és la primera de Cotxes de ficció.

8. LES 3 TAQUES (LES 3 TACHES)
Portada en català de Les 3 taques.
La vuitena història de Gil Pupil·la tracta d'un misteriós robatori en una empresa de fotografia aèria, Werner & Cie., que sembla estar relacionat amb la desaparició d'un fotògraf i amb dos malfactors força còmics, en Tom i en Quildo --Skip i Aldo en francès.

En aquesta història, igual que a la sisena, tots els vehicles que hi apareixen --hi ha dos camions-- són francesos. La correspondència de vehicles dibuixats i vehicles reals que proposo és aquesta:

COTXES DE LES TRES TAQUES

DIBUIX
REAL
Peugeot 403

Renault Dauphine
Saviem Tancarville


Willème LD610T
Peugeot 404



  
 10. L'HOME DE LES 2 RODES (LE CHINOIS À 2 ROUES)
Portada en català de L'home de les 2 rodes.
L'home de les 2 rodes és l'última història de Gil Pupil·la que va ser traduïda al català, encara que al darrere de la coberta s'hi pugui llegir "En preparació: Fred i Calent": aquesta història no es va traduir mai al català.

La desena història de Gil Pupil·la passa a la Xina: en Gil Pupil·la, en Sargantana i l'inspector Crostó han de recórrer amb un camió una carretera plena de perills del Si-Kiang per trobar uns traficants de motos, a petició del senyor Lien, que té el monopoli de venda de motos a la Xina.

COTXES DE L'HOME DE LES 2 RODES

DIBUIX
REAL
UAZ 69 AM
Nissan Patrol Soft Top L60 (MK2)
  

COTXES INDETERMINATS O "BARREGES"

CITROËN TYPE 55 "DE FABRICACIÓ RUSSA" I TUNEJAT?
 Del camió que en Gil Pupil·la compra i fa servir durant més de la meitat de la història només se'n diu que és de "fabricació russa". Però cap dels camions russos de l'època concorda amb aquest model. I això no és tot: tal com es pot veure a la imatge que hi ha a sota, el camió sembla un Citroën Type 55 --francès-- amb un frontal modificat.
Per tant, com que a l'època era difícil informar-se del que passava a altres països --sobretot entre països capitalistes i països comunistes--, podria ser que Tillieux tunegés un camió francès perquè semblés rus...

|| GUIU R. N.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Suggeriments: