PRIMER CONTACTE: BMW SÈRIE 5 TOURING 2017

FA POC QUE s'ha presentat oficialment la carrosseria familiar --Touring-- de la setena generació de la sèrie 5 de BMW. Per cert, aquesta carrosseria familiar és present des de la tercera generació.

Aquest cotxe destaca per la il·luminació diürna LED, amb uns llums de nova generació. A la part posterior, el para-xocs pintat de negre --de sèrie amb l'acabat M-- dona un aire esportiu al conjunt, que destaca per un aspecte bastant més anodí que el de les anteriors generacions, molt més esportives. De fet, es podria dir que Mercedes i BMW s'han trobat en una cruïlla i s'han intercanviat els camins: Mercedes ha innovat molt amb els últims models; en canvi, BMW ha suavitzat els dissenys. Malgrat tot, això és només una opinió personal.
L'acabat M, que lògicament també llueixen les versions esportives, destaca pel faldó posterior pintat en negre.
La nova generació de la Sèrie 5 disposa de motors turbo de gasolina i gasoil d'última generació, ja que els bàsics només tenen quatre cilindres: és el cas dels gasolina 530i, de 2 litres i una potència de 252 CV, i també dels dièsel 520d, també de 2 litres de cilindrada però amb 190 CV. Ara bé, també hi ha els clàssics motors de 6 cilindres en línia, que són els 540i de 2 litres i 340 CV per al de gasolina i 530d de 3 litres i 265 CV per al de gasoil.

L'interior, d'aspecte luxós i materials sumptuosos, l'hereta de la berlina de representació Sèrie 7. Disposa de l'última tecnologia, com ara una pantalla tàctil que també es pot fer funcionar amb botons, un sistema força similar al que fa servir Mazda. També cal destacar el Head-Up Display, que consta d'un projector que mostra al parabrisa informació com ara la velocitat, les alertes... perquè el conductor no hagi d'abaixar els ulls cap quadre d'instruments. Pel que fa a la tecnologia provinent del Sèrie 7, el Sèrie 5 té l'extra de la Display Key, una clau intel·ligent que permet controlar a distància diverses funcions, com per exemple la climatització.
La pantalla de 10,2 polzades pot ser tàctil o funcionar amb un sistema iDrive millorat.
 A part del luxe i la tecnologia, el nou Sèrie 5 Touring destaca per l'amplitud interior, tot i que no tant per la capacitat del maleter, ja que té 570 litres, un registre a la mitjana de segment. Per exemple, és molt similar al d'un Audi A6 Avant (amb 565 litres), però més petit que el d'un Mercedes E Estate, que té ben bé 100 litres més que el protagonista d'aquest primer contacte, és a dir, 670 litres.

Això sí, que hi hagi rivals que el guanyin en capacitat del maleter no vol dir que el Sèrie 5 Touring no sigui pràctic ni versàtil: quan s'ha carregat el maleter i es vol fer servir la safata, es pot aixecar el vidre posterior i així evitar obrir la porta posterior.
|| GUIU R. N.
La porta posterior permet aixecar només el vidre, cosa molt pràctica si el maleter va carregat.

Dotació tecnològica, interior, motors gasolina

Disseny gastat, preu alt

* * * * *

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Suggeriments: