PRIMER CONTACTE: SKODA KODIAQ


El frontal suposa un nou ADN de marca per a Skoda, i denota bastanta agressivitat.
LA MARCA TXECA  acaba de presentar el seu nou tot camí Kodiaq, que comparteix elements  amb el nou VW Tiguan i el més proper Seat Ateca, primer SUV (sense comptar l’Altea Freetrack) de la marca de Martorell.
El Kodiaq comparteix la plataforma modulable MQB amb altres models del grup Volkswagen com el Golf, l'Audi A3 o el mateix Skoda Octavia. Amb els seus 4,7 metres de llarg, es posiciona al capdavant dels seus “germans”, ja que el Tiguan arriba als 4,49 m i l’Ateca als 4,36 m. També arribarà un Tiguan llarg de set places per a rivalitzar directament amb el Kodiaq.

La gamma de motors comptarà amb tres opcions de gasolina TSI amb turbocompressor: l’1.4 amb dos nivells de potència, partint dels 125 CV, i un altre més potent amb 150 CV i desconnexió de cilindres (permet desconnectar dos cilindres quan se circula a velocitat constant, i així s’estalvia combustible). També s’ofererirà un 2.0 TSI de 180 CV, segurament amb tracció a les quatre rodes i el canvi automàtic de sèrie (el conegudíssim DSG, que destaca per la seva suavitat, de la mateixa manera que rebaixa el consum). Les opcions dièsel són els veterans 2.0 TDI de 150 i 190 CV. L’últim segurament serà 4x4 i portarà el canvi automàtic DSG, com el 2.0 TSI. També podria arribar un motor bàsic dièsel 2.0 TDI de 120 o 115 CV.


L’interior destaca per la gran pantalla central, que oferirà connectivitat total amb l’smartphone, les preses d’aire i la instrumentació digital, que contrasten amb els habituals interiors sobris de Skoda.


Pel que fa als preus, encara estan per confirmar, però s’espera que siguin competitius i que el cotxe surti més barat  (o igual de preu però amb més equipament) que un Volkswagen Tiguan, partint d’uns 26.000 € per l’1.4 TSI de 125 CV amb l’acabat més bàsic. En fi, sembla que el Kodiaq promet.
|| GUIU R. N.

Gamma de motors àmplia, interior tecnològic

Disseny posterior molt similar al del Seat Ateca, interior sobri

* * * * *

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Suggeriments: